• DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

          • Vážení rodičia a priatelia ,

            srdečne Vás všetkých pozývame na DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ ,

            ktorý bude 25.1.2023 v stredu od 9.00 do 11.00 hod v priestoroch MŠ.

            Prineste si so sebou PAPUČKY na prezutie.

            Tešíme sa na Vás vo všetkých triedach MŠ.

          • oznam - strava

          • Vážení rodičia žiakov – stravníkov!

            Prechodom do vyššieho finančného pásma na nákup potravín sa od 1. januára 2023 menia poplatky za stravu nasledovne:

            Poplatky pre žiakov MŠ

            42 € stravné (2,10 €/1 obed) + 4 € režijné náklady = 46 € mesačne

            Platbu treba uhrádzať vopred do 15. dňa v mesiaci na nasledujúci mesiac na nezmenené číslo účtu: IBAN: SK61 0900 0000 0050 3081 4083    

            Do poznámky je potrebné zadať meno žiaka a triedu.  

            VRÁTENIE POPLATKOV

            Preplatky za stravu budú vrátené po celoročnom zúčtovaní bezhotovostným prevodom v mesiaci júl.  

             

            ODHLASOVANIE ZO STRAVY:

             

            Odhlásiť žiaka z obeda je možné do 14:00 hod predchádzajúceho dňa – telefonicky, SMS (0910849966) alebo e-mailom (jedalen@skola-sv-kriza.sk). Vo výnimočných prípadoch (náhla zmena zdravotného stavu a pod.) je možné žiaka odhlásiť aj v aktuálny deň, avšak len formou SMS alebo e-mailom, a to do 6,30 hod. Neodhlásený obed je možné si odniesť v obedári. Obedár sa preberá cez zadný vchod do kuchyne (zvonka pri telocvični) v čase od 11,00 do 13,30 hod.
             

             

          • PRIANIE

          • OZNAM

            Prevádzka mateskej školy bude do stredy 21.12.2022.

            Od štvrtka 22.12.2022 do piatka 6.1.2023 bude MŠ zatvorená.

            Nástup detí do MŠ je 9.1.2023 (pondelok).

            S posolstvom z neba chodíme po zemi,

            zvestujeme novinu a tešíme ľudí.

            Sľúbený prišiel Mesiáš,

            Spasiteľ sveta, Ježiš náš.

            Tomuto domu buď požehnanie,nech Vám ho udelí dieťa narodené.

            Sláva Bohu na nebi,pokoj ľuďom na zemi.....

            Pokojné požehnané sviatky praje kolektív materskej školy

          • Dôležitá správa

          • Vážení rodičia detí materskej školy!

            Venujte pozornosť tejto informácii.Od 01.01.2023 nastáva zmena v platobných údajoch školy.

            Žiadame Vás, aby ste od 1. januára 2023 uhrádzali poplatok na nový účet materskej školy:

            IBAN: SK64 0900 0000 0051 9753 4622

            Odporúčame Vám, aby ste čo najskôr vykonali zmenu cez internet banking, resp. osobne vo Vašej banke. Ďakujeme za pochopenie.

            zmazať príspevky

          • OZNAM

          • OZNAM

            Vážení rodičia,

            Z dôvodu vysokej chorobnosti detí a prebiehajúcej chrípkovej epidémie bude prevádzka materskej školy  v dňoch 15.12.-16.12.2022 (štvrtok a piatok) prerušená a to na základe odporúčania RÚVZ v Poprade a na základe schválenia zriaďovateľa-Spišské biskupstvo.

            Nástup do materskej školy bude v pondelok 19.12.2022. Ak budú u dieťaťa zistené akékoľvek príznaky respiračných ochorení, nebude dieťa prijaté do škôlky. Deti sú zo stravy automaticky odhlásené.

            Ďakujeme za pochopenie. Chráňte zdravie Vašich detí.

          • Pozor na chrípku!

          • Vážení rodičia, začínajú sa nám v MŠ objavovať príznaky chrípky a rôznych respiračných chorôb. Dbajte o zdravie svojich detí....prikladáme článok ÚVZ SR......

            Chrípku treba vyležať, nie prechodiť

            Pre bežných ľudí je náročné rozlíšiť chrípku od iných respiračných infekcií. Viacerí si ju mýlia so silným prechladnutím, následkom čoho liečbu i návštevu lekára podcenia v domnienke, že im postačí samoliečba bez odborného dohľadu.

            „Neraz sme svedkami, že mnohí s kašľom, bolesťami hrdla a častokrát aj so zvýšenou teplotou či horúčkou sa pohybujú po vonku, v obchodoch, cestujú v dopravných prostriedkoch, chodia do práce či školy a navštevujú rôzne spoločenské podujatia. Škodia tým nielen okoliu v podobe rizika ohrozenia zdravia, ale aj sebe. Chorobu je potrebné vyležať doma na lôžku a je dôležité riadiť sa v liečbe pokynmi ošetrujúceho lekára. Klinický stav ochorenia sa bez liečby pod dohľadom odborníka môže skomplikovať,“ uviedol hlavný hygienik SR Ján Mikas.


            Chrípka má náhly nástup príznakov z plného zdravia, je sprevádzaná vysokou teplotou. Typickým úvodným príznakom je bolesť kĺbov a svalov, silná bolesť hlavy. Chrípka sa prejavuje suchým a dráždivým kašľom, často sa objavuje zimnica a triaška. Po 48 hodinách sa môže prejaviť nádcha a bolesť hrdla. K úplnému uzdraveniu obvykle dôjde do 2 až 4 týždňov od prvých príznakov. Chrípka je vírusové ochorenie, a preto sa nelieči antibiotikami. Jej liečba spočíva v zmierňovaní príznakov podávaním liekov na zníženie telesnej teploty, proti kašľu, bolesti hlavy a proti zápalu dýchacích ciest. Treba si dopriať veľa spánku a teplého čaju.

            Prechladnutie nevzniká náhle z plného zdravia a triaškou a nie je sprevádzané vysokou teplotou, bolesťami kĺbov a svalov. Typickými úvodnými príznakmi sú nádcha, kýchanie, slziace oči a podráždené hrdlo. K úplnému uzdraveniu môže dôjsť aj po niekoľkých dňoch od prvých príznakov prechladnutia. Pri ľahkých príznakoch ochorenia sa stačí zdržiavať doma pár dní v domácom prostredí a piť veľa teplého čaju a užívať voľne dostupné lieky, ktoré odporučí lekárnik. Pokiaľ ochorenie trvá dlhšie ako 3 dni a klinický stav sa zhoršuje, je potrebné navštíviť ošetrujúceho lekára. Pri respiračných ochoreniach spôsobených baktériami, lekár rozhodne o potrebe podávať antibiotiká.( Úrad verejného zdravotníctva SR)

          • oznam školskej jedálne

          • Vážení rodičia !

            Z dôvodu koncoročnej uzávierky v školskej jedálni sa odhlášky z obeda budú prijímať len do piatku 16.12.2022 do 14,00 hod.

            Neodhlásené obedy si môžete prevziať do obedára.Jedná sa hlavne o dni v týždni od 19.12. - 22.12.2022 (pondelok až štvrtok).

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Predvianočné natáčanie RTVS s našimi deťúrencami

          • Pod záštitou pána dekana Františka a našej milej p.učiteľky Serafky piekli a tvorili deti z našej MŠ rôzne sladké dobroty do relácie ORIENTÁCIE pre RTVS..Vysielať sa bude táto relácia ORIENTÁCIE na Dvojke v nedeľu 4.12. o 13:50 a v repríze v pondelok 5.12. o 9:35.  Srdečne Vás pozývame k jej sledovaniu. Ďakujeme našej sestričke, za všetku prácu , ktorú s deťmi vykonali....